Hei og velkommen til Villmarksnett som er et interkommunalt samarbeid mellom Hemnes og Hattfjelldal kommune.

Bredbånd er en viktig del av våre liv, og Villmarksnett leverer det fiberbaserte bredbåndsnettet mellom Hemnes og Hattfjelldal.
Med det kan du enkelt få tilgang til data som banktjenester, bestille reiser, ta kontakt med omverden, laste ned og se på filmer, se på TV, strømmetjenester og mye mer.
Utviklingen skjer raskt, antall apper og andre tjenester øker linjert.

Ønsker og krav til tilgang til internett med høy kapasitet øker, selv i fritiden. Å få tilgang til bredbånd via fast optisk kabel er en investering i både nåtid og fremtid.

- Villmarksnett fordi vi mener du fortjener det!

For næring/bedrifter, kan vi tilby en Internett-tilkobling for å sikre at systemene kan kommunisere med hverandre selv om driften utføres på flere forskjellige steder.

- Villmarksnett er nødvendig!

Villmarksnett har sitt utspring fra HattNett som ble startet opp i 2012. Stamnettet leveres både fra Svenske AC-Net inn til Hattfjelldal og til det norske nasjonale fibernettet i Korgen. Dette gjør det mulig for bedrifter å drive virksomhet i flere steder, uavhengig av hvor i fylket eller landet de har sitt hovedkvarter. Dette skyldes overkapasiteten som er tilgjengelig i nettverket, som kan brukes til en rekke kommunikasjonstjenester, skreddersydd for kundens behov.

- Villmarksnett mener vi er minst like god som de store!

Vi bør heller ikke glemme alle viktige sosiale tjenester vi kan tilby deg som borger. Via Villmarksnett tillater vi tilgang til ulike e-tjenester fra kommunen, fylkeskommunen og andre offentlige aktører.

- Villmarksnett er en selvfølge for bosetting i distriktene!

Villmarksnett er heleid av kommunene og er et såkalt åpent nettverk, noe som betyr at vi ikke selv gi noen tjenester i nettverket, men vil i stedet tillate flere tjenesteleverandører å tilby tjenester til de som er koblet opp som kunde. Derfor kan vi tilby et bredbåndsnett hvor du fritt kan velge mellom en rekke tjenester fra ulike tilbydere. Dette skaper konkurranse og lavere priser!

- Villmarksnett er viktig for kommunene!